Idén till Briosa föddes i slutet av 2017 när jag skulle köpa nya träningskläder till mig själv. De kollektioner som fanns var inte särskilt sköna att ha på sig och storlekarna var begränsade till XS-L.
Efter att ha letat runt konstaterade jag att det inte fanns någon butik, varken fysiskt eller på nätet som sålde ett mer varierat utbud av träningskläder för kvinnor. Åtminstone inte för dem som har storleken large eller större och som passerat tonåren med lite marginal.
Min utgångspunkt var att hitta ett sortiment av bekväma och välsittande kläder för kvinnor i alla storlekar och åldrar - oberoende av träningsform. Dessutom i socialt och miljömässigt hållbara material.
Träning ska vara kul oavsett i vilken form du rör på dig. Den insikten och filosofin gav oss också namnet Briosa, som kommer från italienskan och betyder pigg, livlig och sprudlande, det är ju så man ska känna inför träningen. För min egen del var det också lite speciellt eftersom jag har bott många år i detta vänliga land i södra Europa.

Jag har fått många bekräftelser på att vi hittat rätt. Bland annat skrev en av mina kunder att "Jämfört med alla träningskläder jag hittills haft så är mina Paradise tights från Dailysport de mjukaste och skönaste! Paradise jackan gör mig glad varje gång jag tränar.

 

Det är precis så vi vill att du som kund ska känna.

/Katarina, ägare av Briosa.se