Nu är det dags att komma igång med träning och bättre vanor. Gå ner några kilon och känna sig piggare oh fräschare.  Nu jäklar 😊!

Känner ni igen er?  Vad var det som gjorde att du inte höll hela vägen sist du började. När var det du slutade? För att få in nya vanor som håller behöver vi jobba med vår motivation varje dag. Vi behöver hitta nya vägar så vi inte fastnar i gamla mönster. Detta tar tid och behöver tränas, precis som dina muskler och din kondition. Så skapa rutiner som håller i längden istället för Quick fix. Det handlar om att skapa nya vanor och rutiner. Så låt denna säsong vara den gången du tog din hälsa på allvar och skapade långsiktiga hållbara träningsrutiner och sunda val. Inte kortsiktiga dietsatsningar och några tafatta pass i löpspåret. Här kommer mina tips på träning som håller över tiden. Som skapar hållbar hälsa. Som ger energi och inte sänker oss.

 

  1. Lär dig skilja på träning och rörelse. Vi behöver rörelse (vardagsmotion) varje dag. Så se till att du rör på dig. Promenera, trädgårdsarbete, cykla till affären, ta trapporna - ja ni fattar.
  2. Lägg in minst ett par träningstillfällen/vecka.
  3. Försök hitta en träningsform som är kul.
  4. Ta med en vän/väninna, partner eller kollega.
  5. Träna allsidigt. Vi behöver belasta våra muskler, träna vår kondition och uthållighet samt jobba med vår balans. Vi behöver även träna vår rörlighet och vår mentala styrka.
  6. Om du vill bli mer vig eller starkare och känner att du inte riktigt har tid så ”dutta” in dig till mer träning. Sträck ut kroppen några minuter varje morgon. Lägg in några styrkemoment mitt på dagen, benböj samtidigt som du gör kaffet till exempel. Välj ett par ”duttar”/dag så vips har du fått in lite mer träning.

 

För vad hjälper det om du är superstark men inte orkar springa till bussen för du har så dålig kondition. Eller att du är så vig men du har inte styrkan att bära matkassarna hem. Satsa på långsiktig hållbar hälsa, inifrån och ut. Fokusera framåt inte på dina misstag (som vi alla faller in i ibland), lär dig utav dem istället. Ut och njut och ta hand om dig!

 

Du kan läsa mer om Jenny här och även vara med på hennes pass om du befinner dig i Stockholms området. Jenny håller pass utomhus vid Rösjön i Täby varje onsdag mellan kl. 9-10 och fredagar 11:30-12:30.