Jeg gik fra at være stærk og hurtig til svag og totalt magtesløs.

Efter en lang periode med mærkelige symptomer blev jeg i 2012 diagnosticeret med MS, multipel sklerose. Min krop var i en elendig tilstand med symptomer, der lignede træthedsdepression og hjernetræthed. Selvfølgelig påvirkede det mig både fysisk og mentalt.

MS påvirker forskellige mennesker på forskellige måder. Der er forskellige typer MS. Dette er min oplevelse af at komme tilbage efter min diagnose og begynde at føle mig som mig selv igen.

På trods af min viden og erfaring som personlig træner og coach siden 2007 var det ekstremt hårdt og svært at komme tilbage efter diagnosen. Viljen var der, men energien var træt. Smerten i kroppen gjorde det vanskeligt at træne. Da jeg havde bedre dage, overtog viljen og præstationen, og jeg løb tør for mig selv. Det tog tid at acceptere, at jeg ikke kunne udføre på samme niveau som før.

Jeg har simpelthen været nødt til at lære igen, hvor mit niveau er. Det varierer fra dag til dag. Så det er svært at planlægge din træning. Det er vigtigt at lytte til kroppen og tilpasse træningen i overensstemmelse hermed for at opnå de bedste resultater. Den mentale holdning er vigtig. Så selv når jeg er træt og mest af alt vil jeg være i sengen, står jeg op og gør noget for dagen. Jeg accepterer dagsformen, men begynder at bevæge mig. Det er da yoga er så god. Jeg begynder at trække vejret roligt indad, mærke og så pludselig har jeg yoga i en time.

Den største "fejl", jeg lavede, er at jeg kørte for hårdt med tilbageslag som total træthed og påvirkning af kroppen og nervesystemet.

Jeg har været nødt til at omprogrammere mig selv. Underviste mig at lytte til kroppen og lærte mig at fortolke dens signaler.

Mit råd er:

  1. Lyt til kroppen. Lyt til din krop, når den hvisker, så du ikke behøver at høre den skrige.
  2. Flyt hver dag, omend en kort gåtur. WHO siger daglig træning 30 min / dag for sundhed og reducerer risikoen for diabetes, hjerte-kar-sygdomme.
  3. Træn kortere sessioner, så det ikke behøver at tage så meget tid.
  4. Lad træningen være sjov så meget som muligt. Gå fra skal til vilje.
  5. Træn styrketræning mindst 2 gange om ugen. Letvægtstræning derhjemme går godt.
  6. Find pauser & ånde / meditere og bare være.

Namaste, Jenny

 

Du kan læse det fulde indlæg på Jennys blog her