Att handla över nätet har kommit med många fördelar som gör det enklare för oss att shoppa: ett större utbud, som man kan ta del av hela tiden, dygnet runt. Man behöver inte längre resa till en större stad för att hitta rätt stil, storlekar och andra preferenser på det man vill handla - i princip allt finns på nätet. Tyvärr så har internethandeln också medfört att antalet frakter har ökat kraftigt när varorna ska skickas ut direkt till kunden eller till ett ombud, vilket leder till ökade utsläpp och påverkan av klimat och miljö. Dessutom är det ett stort antal försändelser som sedan returneras. På Briosa.se försöker vi att hela tiden komma med mer hållbara lösningar i våra arbetsprocesser, och är medvetna att vi som en del av den här branschen har ett ansvar för att minska vår klimatpåverkan.

Vad gäller just frakter så har vi valt i den mån den är möjlig skicka ut beställningar direkt från leverantör hem till kunden, och på så sätt sparar man en resa från leverantör till vårt lager och från vårt lager hem till dig som beställt. Briosa.se har också gjort ett aktivt val att inte erbjuda gratis frakt och gratis returer till våra kunder (däremot erbjuder vi ett gratis byte). Anledningen till det är att vi inte vill uppmuntra till överkonsumtion och ogenomtänkta beställningar.

Fri frakt och fria returer är försäljningsknep för att göra det enklare och billigare för kunder att göra spontanköp och större inköp via nätet, och så kallade överbeställningar. Man tror att så mycket som en femtedel av alla kläder som beställs via nätet returneras. I Sverige står transportindustrin för nästan en tredjedel av landets totala utsläpp av växthusgaser. Förutom utsläppen som sker när ett paket skickas ut, så tar man kanske bilen den sista biten för att hämta paketet på utlämningsställe. Om man sedan returnerar varorna så har försändelsen genererat ännu mer utsläpp.

På Briosa.se lägger vi ner mycket energi och omtanke på att ta fram ett sortiment som passar våra kunder, ett sortiment som passar alla former och figurer, oavsett storlek. Vi vill uppmuntra våra kunder att göra medvetna val när de handlar online och i vår webshop. Vi tror att en fraktkostnad samt returkostnad kanske gör att man tänker en gång till innan man beställer, att man läser beskrivning ordentligt och tar mått som vilket i sin tur gör det enklare att beställa rätt vara, i rätt storlek - vilket minskar påverkan på miljön.

Om du tycker det är svårt att avgöra vilken storlek du ska välja eller har andra frågor är du mer än än välkommen att höra av dig till vår kundtjänst - vi hjälper dig så gärna att hitta rätt produkt för dig. Låt oss också veta om du tycker att en produkt saknar en beskrivning eller någon annan information som gör det svårare för dig att välja rätt.

Vi på Briosa.se vill fortsätta förse våra kunder med sköna, snygga träningskläder för alla storlekar och former på ett så hållbart sätt som möjligt.

Har du tips eller förslag på hållbara varumärken så tar vi gärna emot dem.

Tillsammans kan vi göra skillnad!