Det är ingen av oss som inte har påverkats av coronavirusets framfart i världen. Städer och länder stänger ner sina gränser för och lokalt så stänger gym, yogastudios och andra träningsanläggningar tillfälligt sina verksamheter för att göra sitt för att minska spridningen. Vardagslivet har för många förändrats då man jobbar hemifrån eller kanske varslats från sitt jobb och folk uppmanas i allmänhet att stanna hemma. Samtidigt är det är viktigt än någonsin att hålla igång och röra på kroppen både för den fysiska och för den psykiska hälsan.

Här är några tips på hur du kan hålla igång med träningen hemma:

Promenader och löpning

Än så länge har vi inget uttalat utegångsförbud i Sverige vilket gör att man kan ge sig ut och springa eller gå raska promenader. Passa på att lyssna på en bra podd, din favoritmusik eller bara lyssna på naturen och omgivningarna. Promenader och löpning är ett lättillgängligt sätt att få upp pulsen samtidigt som man får lite frisk luft och förhoppningsvis lite vårsol på näsan.

 

Gör enkla övningar hemma

När det gäller träning så behöver det inte vara långa träningspass utan även det lilla räknas. För dig som gillar styrketräning så försök hålla en daglig rutin att göra varje morgon eller när det passar dig bäst. Det kan vara övningar som armhävningar, situps och knäböj och om du har träningsredskap hemma som kettlebell, pilatesboll eller motståndsband så jobba med dem. Du hittar massor av träningsklipp och inspiration på övningar som du enkelt kan göra hemma på Youtube och flera gym har också onlineträning för sina medlemmar. Saknar du din träningspartner? Träna hemma via Skype eller Facetime och peppa varandra.

 Yoga online

Många yogastudios som har fått stänga igen erbjuder istället sina kunder yoga online och det finns dessutom många yogaplattformar som har ett stort utbud av olika stilar av yogapass och meditation på alla nivåer, ledda av duktiga och erfarna lärare. På svenska finns Yogobe och Glo eller Yogagirl är exempel på engelsktalande plattformar. Det finns dessutom ett stort utbud av yoga på Youtube. Yoga är enkelt att utöva hemma samtidigt som det stärker och stretchar kroppen och lugnar sinnet.

Dansa!

Om du har svårt att få till träningen hemma så finns det ett roligt och svängigt alternativ: dansa. Sätt på favoritspellistan och bara dansa och släpp loss. Att dansa är ett härligt sätt att röra på kroppen, få upp flåset och släppa på spänningar. Dansa själv eller bjud upp familjen eller de du lever med för en rolig stund tillsammans.

 

Att hålla igång och röra på kroppen är ett bra och hälsosamt tidsfördriv i denna tid av social isolering och det kommer göra det enklare att gå tillbaka till dina träningsrutiner när denna tid är över. Om du har tid över hemma så varför inte passa på att fyll på med nya kläder inför vår- och sommarsäsongen? Precis som många andra småföretag behöver vi på Briosa.se all stöttning vi kan få för att kunna hålla igång vår verksamhet under denna speciella tid, så att vi även i fortsättningen kan förse våra kunder med sköna, snygga träningskläder för alla storlekar och former.

Stort tack till dig som handlar av oss!