Gör ditt nu så bra som möjligt!

Jag älskar vardagen och är så glad att den är tillbaka igen om än lite lugnt såhär i början. Träning, yoga, långa hundpromenader, jobb, hälsosam mat och vara med familjen.

Visst, det är skönt, välbehövligt och fantastiskt med ledighet och att få stanna upp lite. Men lika härligt tycker jag det är när jag är tillbaka i vardagen med allt vad det innebär.

Jag står fast vid mina rutiner och ritualer året om även fast de kan ruckas lite under långhelgerna, men i grund och botten är de där. Så viktiga för mitt välbefinnande.

Det betyder att jag inte behöver göra grandiosa planer på hur det nya året ska bli. Jag fokuserar på min plan och mina mål som jag har. Jag behöver inte börja om med storslagna planer som innebär viktminskning, börja träna, äta nyttigare, inte stressa och så vidare, de finns där med mig i mina rutiner och val jag gör varje dag.

Gör en plan som håller livet ut. Tillåt dig att njuta av god mat men rör på dig varje dag. Ha alltid nyttiga alternativ hemma och fortsätt äta det även fast det är helg. Ös på med grönt på tallriken och ta lite av det ”onyttiga” som du vill njuta av. Gör en masterplan av vad du har för mål och börja arbetet framåt steg för steg. Inget är omöjligt! Våga! Planera! Gör det!

Fokusera på det positiva. Ta det med dig in i 2021. Vi skapar både vårt nu och vårt sen i vårt nu. Så gör ditt nu så bra som möjligt! Så slipper du stå med nya önskningar nästa nyår och känna ett misslyckande att du inte nådde ditt mål detta år.

Skjut inte upp det du kan göra idag. Gör val varje dag som får dig att somna stolt. Som för dig framåt mot ditt mål. Var inte så hårt mot dig själv. Kom ihåg att ensam är inte starkast. Dela med dig av dina toppar och dalar och geggamojan däremellan. Njut av resan!

Kramar Jenny

Besök Jennys blogg